پروفایل
منوی دسته بندی همه مقالات

درمان قطعی آرتریت روماتوئید

 

در این مقاله قصد داریم در مورد درمان قطعی آرتریت روماتوئید صحبت کنیم. شاید تا اکنون شنیده باشید که آرتریت روماتوئید درمان قطعی ندارد و فقط به صورت علامتی درمان می‌شود اما در این مقاله قصد داریم از جنبه دیگر به آن نگاه کنیم و امیدواریم بتوانیم آگاهی خوبی در این مورد به شما بدهیم.

 

 

آرتریت روماتوئید چیست؟

مفاصل سالم و دارای آتروز
.
.
آرتریت روماتوئید یا روماتیسم مفصلی شایع‌ترین بیماری التهابی سیستمیک مفاصل بوده که یک بیماری خودایمنی و التهابی هست؛ یعنی سیستم ایمنی بدن ما به اشتباه به سلول‌های خود بدن، در اینجا مفاصل حمله می‌کند و باعث آسیب و التهاب و اختلال عملکرد مفاصل می‌شود.
در آرتریت روماتوئید معمولاً مفاصل دست و پا و زانو درگیر می‌شوند به این صورت که به پوشش اطراف مایع مفصلی حمله می‌کند که این عمل باعث تورم و درد و سفتی در ناحیه می‌شود.
همچنین مشاهده شده که می‌تواند به چشم، قلب و ریه نیز آسیب بزند.
افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت هستند. برای جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید به عنوان مثال، پزشکان به بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید توصیه می‌کنند که سیگار را ترک کنند و وزن خود را کاهش دهند.

علائم و نشانه‌های آرتریت روماتوئید چیست؟

علائم آرتریت روماتوئید معمولاً شامل تورم مفاصل، سفتی مفاصل در هنگام صبح که معمولاً بیش از یک ساعت طول می‌کشد، درد مفصلی، ضعف و خستگی، کاهش وزن و ندول های روماتوئید می‌شود.
علائم معمولاً به صورت قرینه در مفاصل ظاهر می‌شوند.
مانند هر دو دست یا هر دو زانو
می‌تواند در هر سنی شروع شود، اما احتمال آن با افزایش سن افزایش می‌یابد. شروع آرتریت روماتوئید در میان بزرگ‌سالان شصت ساله بیشترین میزان را دارد.
تشخیص درمان قطعی آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید چگونه تشخیص داده می‌شود؟

درمان قطعی آرتریت روماتوئید با بررسی و معاینه فیزیکی و همچنین اشعه‌ی ایکس توسط پزشک مربوطه انجام می‌شود. و همچنین سفتی مفاصل در هنگام صبح که معمولاً بیش از یک ساعت طول می‌کشد می‌تواند یک مورد برای افتراق از سایر تشخیصات باشد.

 

هم اکنون آرتریت روماتوئید چگونه درمان میشود؟

 

مراحل درمان قطعی آرتریت روماتوئید

 

درمان قطعی آرتریت روماتوئید به صورت از بین بردن علائم هست مثلا برای کنترل التهاب و درد از داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند آسپرین، پیروکسیکام، مینوسایکلین ،سولفاسالازین، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ناپروکسن و بروفن و… استفاده میکنند و یا در موارد شدید از استروئیدها مانند پردنیزولون استفاده می‌شود که عوارض جانبی زیادی دارد به خصوص در زمینه گوارشی.

البته که در این موارد علت اصلی آرتریت روماتوئید که یک اختلال ایمنی سلولی و یا هومورال هست درمان نمیشود و در حال حاضر درمانی برای آن نیست البته درپایان در مورد درمان قطعی آرتریت روماتوئید بیشتر خواهیم گفت.

علت دقیق روماتیسم مفصلی ناشناخته‌است ولی در ایجاد این بیماری ایمنی سلولی و ایمنی هومورال هر دو نقش دارند. از جمله علل احتمالی این بیماری عفونت‌ها را ذکر کرده‌اند در همین زمینه باکتری‌ها، مایکو باکتریها، مایکو پلاسما و حتی ویروس‌ها به عنوان عوامل مسبب تحت بررسی قرار گرفته‌اند.

به علاوه راهکار هایی مانند افزایش فعالیت بدنی،کلاس های خود مدیریتی،ترک سیگار و حفظ وزن متناسب هم پیشنهاد میشود که در کنترل بیماری تاثیر گذار است اما باز هم علت اصلی آن کاملا رفع نمیشود.

 

تحلیل آکادمی مستررژیم از علت آرتریت روماتوئید و راهکار درمان قطعی آرتریت روماتوئید؟

 

تا اینجا متوجه شدیم که آرتریت روماتوئید یک اختلال ایمنی و التهابی هست.اما همونطور که در مقاله ی مربوط به نشتی روده و همچنین میکروبیوم روده براتون گفتم.

مهمترین فاکتور ها در تنظیم ایمنی بدن ما یعنی جلوگیری از خودایمنی شدن سیستم همین سلامت سلول های پوششی روده و میکروب های هم زیست روده ی ما هست که حتی روی بیان ژن های ما تاثیر گذار هستند که به خاطر مواد غذایی آسیب زننده به روده و باکتری ها و همچنین استرس و فلزات سنگین بیش از حد در بدن به وجود می آید ، بنابراین اولین قدم در درمان قطعی آرتریت روماتوئید سلامت این دو قسمت مهم هست که ما در دوره ی جامع سلامتی هارمونی هورمون ها پس از بازیابی و ترمیم این موارد و همچنین ایجاد تعادل هورمونی مستقیما روی سلامت سیستم ایمنی و در جهت درمان مشکلات خود ایمنی قدم بر میداریم.

برای اطلاعات بیشتر در این مورد پیشنهاد میکنم حتما به مقاله ی مربوط به نشتی روده و میکروبیوم روده و بیماری خودایمنی مراجعه کنید.

 

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

misterdiet.ir وب‌سایت
مدیر سایت : امیرحسین سلگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا صبرکنید...