دروغی به نام(( مصرف کم نمک))
اگر وقت خوندن مقاله رو ندارید ویدئو زیر و ببینید :
خیلی از ماها فکر میکنیم که مصرف کم نمک میتونه واسه ما مفید باشه. اما تحقیقات این نتیجه را به ما نمیگه :
انجمن پزشکی در سال ۲۰۱۳ در آزمایشاتی که انجام داده بودند مشخص کردند که کاهش نمک تا 1.5گرم در روز نمی تواند هیچ نتیجهای در سلامتی قلب و یا فشار خون ما داشته باشد. و نکته دوم و جالب تر در این تحقیق مشخص کرد که،کسانی که مشکل قلبی دارند حتی کاهش بیش از حد مصرف نمک میتواند منجر به ایجاد وضعیت قلبی بدتری برای آنها شود و این نگران کننده است. همچنین در مورد نمک یک نکته بسیار مهم است، اینکه وقتی ما مقدار نمک را در بدنمان پایین می آوریم و یا اینکه میزان دریافت روزانه نمک را کم میکنیم این کار باعث تغییر در میزان ترشح هورمون ها می شوند که این هورمون ها نقش بسیار مهمی چه در سلامتی قلب چه در سلامتی مفاصل و خیلی از جنبه های دیگر دارند.
طبق تحقیقیاتی که انجام شده بود به این نتیجه رسیدند که کاهش مقدار سدیم و یا نمک روزانه میتواند باعث افزایش آنژیوتانسین ،افزایش کلسترول، افزایش تون سمپاتیک و همچنین افزایش مقاومت به انسولین در بدن ما شود.
حال اگر ما برگردیم و به سیستم درمانی آترواسکلروز نگاه کنیم میبینیم که داروهایی که برای درمان آترواسکلروز یا همان سختی دیواره ی عروق استفاده می شود دقیقاً برعکس تغییراتی هست که دربالا گفتیم؛ مثلاً برای درمان آترواسکلروز از داروهای استفاده میکنند که باعث کاهش آنژیوتانسین ،کاهش کلسترول ،کاهش تون سمپاتیک و همچنین داروهایی که باعث کاهش مقاومت به انسولین میشود پس بنابراین می توان نتیجه بگیریم که چون که کاهش نمک روزانه می تواند باعث افزایش این فاکتور ها بشود پس به دنبال آن میتواند باعث افزایش ریسک ابتلا به آترواسکلروز نیز بشود.
همچنین تحقیقات دیگری که در سازمان بهداشت جهانی در مورد نمک انجام شده بود دریافتند که کشورهایی که از نمک بیشتری استفاده میکنند (ژاپن)هم بیماری های قلبی در آنها کمتر بود و همچنین میزان امید به زندگی آنها نیز بالاتر از بقیه کشور هامثل آمریکا با میزان نمک کمتر بود.
اما تنها عارضه ایی که میتوان برای افزایش دریافت نمک روزانه در نظر گرفت آن هم به میزان بیش از حد فقط افزایش فشار خون می باشد البته این افزایش به اندازه خیلی زیاد چشمگیر نیست_ چرا که پتاسیم بیشتر از سدیم بر روی قلب تاثیر می گذارد_ و عامل اصلی آن هم فقط و فقط دریافت نمک نمی باشد خیلی از مواد غذایی دیگر هستند که ما به خاطر خوردن آن ها همراه با نمک باعث افزایش فشار خون درمان می شوند.
اما شما این افزایش فشارخون را با افزایش آلدوسترون ،افزایش آنژیوتانسین، افزایش کلسترول، افزایش مقاومت به انسولین در نظر بگیرید و مقایسه کنید که با توجه به نتایجی که برای ما به دنبال دارند کدام یک از اینها می تواند خطرناک تر باشد؛مشخصا عوارض کاهش مصرف نمک.
همچنین کمیته IOM با توجه به فقدان شواهدی که به ما نشان بدهد که_ کاهش میزان سدیم به پایینتر از ۲۳۰۰ میلی گرم در روز میتواند مفید باشد _به همین خاطر، دریافت کم نمک را توصیه نمی کند.
به اضافه اینها کلی از تحقیقاتی که نشان می دهد که افزایش میزان سدیم با کاهش میزان مرگ و میر رابطه مستقیم دارد و برعکس
در کل هدف من از نوشتن این موضوع در مورد نمک این بود که در این مورد باید دقت بکنیم که بسیاری از اطلاعاتی که ما داریم قدیمی است و متاسفانه فقط بر پایه آنها بسیاری از درمانهای ما هم اکنون استوار هستش که البته در ویدیوی دیگر در این مورد بیشتر با همدیگر صحبت خواهیم کرد اما نمی خواهم در این مورد بگویم که الان ما میزان نمک خود را خیلی افزایش بدهیم همه چیز در حد تعادل هست اما می خواهم بگویم که مشکل اصلی ما نمک نیست مشکل چیزهای دیگر است و باید تمرکزمان را روی مسائل خیلی مهمتر بگذاریم که تمام این ها در دوره هارمونی هورمون ها به تفصیل و تشریح توضیح داده شده است.