خواص ویتامین سی
.
در این مقاله قصد داریم در مورد خواص ویتامین c صحبت کنیم و یک سری رازها و سیاستهای مربوط به ویتامین سی را نیز برای شما آشکار کنیم. در آخر متوجه خواهیم شد که خواص ویتامین سی چقدر میتواند برای ما زیاد باشد و به عنوان جز جدا ناپذیر ایمنی بدن ما معرفی میشود.
در ادامه پیشنهاد میکنم که حتماً ویدیو مربوط به این مقاله را مشاهده بفرمایید.
در زمان کرونا تحقیقات زیادی در مورد ویتامین سی انجام شد و نتایج بسیار شگفتانگیزی گرفته شد،برای مثال از ۶۰ نفر که مبتلا به کرونا بودند هر ۶۰ نفر آنها با ویتامین c درمان شدند. اما متاسفانه این نتایج رسانهای نشدند. بنابراین شک نکنید که ویتامین سی یکی از مهمترین ویتامینها برای دریافت روزانه شما میباشد.
ویتامین سی چیست ؟
ویتامین سی، که به نام اسید اسکوربیک هم شناخته میشود، یک ماده مغذی حیاتی است که بدن برای ساختن رگهای خونی، غضروف، عضله و کلاژن در استخوانها به آن نیاز دارد. این ویتامین همچنین به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند که سلولها را از رادیکالهای آزاد محافظت میکند و به بدن کمک میکند تا آهن را جذب کند. نکته بسیار حائز اهمیت در این زمینه این است که آسکوربیک اسید شکل صنعتی و ساختگی ویتامین سی است،در واقع ویتامین سی اصلی ویتامین سی هست که در داخل مواد غذایی طبیعی وجود دارد و شامل مجموعهای از آنزیمها به همراه آسکوربیک اسید است که این نمونه جذب بسیار بالاتری در بدن ما دارد.
منابع غذایی خوب ویتامین سی شامل مرکبات مانند لیموترش،پرتقال و آب پرتقال، فلفلها، توتفرنگیها، کشمش سیاه، کلم بروکلی، جوانه بروکسل و سیبزمینی هستند. بزرگسالان بین ۱۹ تا ۶۴ سال به ۱۰۰ میلیگرم ویتامین سی در روز نیاز دارند و باید بتوانند تمام ویتامین سی مورد نیاز خود را از رژیم غذایی روزانه دریافت کنند. ویتامین سی نمیتواند در بدن ذخیره شود، بنابراین نیاز است که هر روز در رژیم غذایی شما وجود داشته باشد.
خواص ویتامین سی چیست ؟
ویتامین سی، که به نام اسید اسکوربیک هم شناخته میشود، یک ماده مغذی حیاتی است که بدن برای ساختن رگهای خونی، غضروف، عضله و کلاژن در استخوانها به آن نیاز دارد. این ویتامین همچنین به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکند که سلولها را از رادیکالهای آزاد محافظت میکند و به بدن کمک میکند تا آهن را جذب کند.
خواص ویتامین سی عبارتند از:
1. کاهش خطر بیماریهای مزمن : ویتامین سی یک آنتیاکسیدان قوی است که میتواند سیستم دفاعی طبیعی بدن را تقویت کند. این آنتیاکسیدانها با حفاظت از سلولها در برابر مولکولهای مضر به نام رادیکالهای آزاد، به کاهش التهاب کمک میکنند.
2. کنترل فشار خون : مطالعات نشان دادهاند که ویتامین سی میتواند فشار خون را در افرادی با و بدون فشار خون بالا کاهش دهد. این ویتامین میتواند به کاهش فشار خون کمک کند.
3. خواص ویتامین سی درکاهش خطر بیماری قلبی : بیماری قلبی علت اصلی مرگ در سراسر جهان است. ویتامین سی میتواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.
4. کاهش سطح اسید اوریک خون و پیشگیری از حملات نقرس : ویتامین سی میتواند سطح اسید اوریک خون را کاهش داده و از حملات نقرس جلوگیری کند.
5. کمک به جذب آهن : ویتامین سی به جذب آهن از مواد غذایی کمک میکند.
6. تقویت سیستم ایمنی : ویتامین سی سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
7. خواص ویتامین سی در حفاظت از حافظه و تفکر در سنین پیری : ویتامین سی میتواند در حفظ حافظه و تفکر در سنین پیری به کمک کند.
8.ضد ویروس : ضد ویروس بودن یکی از قویترین و مهمترین خواص ویتامین سی است.
چقدر میتوان ویتامین سی مصرف کرد :
به نظر من همین قدر کافیست که بگویم ویتامین سی هیچ دوز سمی ندارد و یا اینکه هیچ محدودیتی برای مصرف ویتامین سی وجود ندارد که البته این بر اساس مقالات جدید است. و در گذشته حداکثر دوز مصرفی روزانه حدود ۲۵۰۰ میلیگرم بود.
افزایش بیش از حد ایمنی بدن با ویتامین سی :
در این قسمت قصد داریم که یک ترکیب بسیار قدرتمند برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن به شما معرفی کنیم شک نکنید که بعد از دو سه بار مصرف این ترکیب به شدت سیستم ایمنی بدن شما در برابر ویروسها قوی خواهد شد.
دقت داشته باشید که بهترین راهکار دریافت ویتامین سی از طریق مواد طبیعی هست که بدن بتواند آنها را جذب کند.
لیمو ترش یکی از غنی ترین ها از لحاظ ویتامین سی هست که بهترین نحوه ی مصرف آن جهت افزایش ایمنی بدن به این صورت هست:
آب دو عدد لیمو ترش متوسط حدود ۱۰۰ میلی لیتر
نصف قاشق مرباخوری زنجبیل
یک قاشق مرباخوری عسل طبیعی
یک قاشق مرباخوری گرده گل
داخل یک لیوان آب بزرگ بریزید و با فاصله دو ساعتی ،قبل یا بعد وعده غذایی میل بفرمائید ، که تا ۳روز متوالی، انجام این کار برای درمان بیماریهای ویروسی مثل سرماخوردگی معجزه میکنه.
موادی که خواص ویتامین سی را کاهش میدهند :
یکی از مهمترین کارهایی که مانع فعالیت ویتامین سی در بدن میشود مصرف بیش از حد مواد غذایی کربوهیدراتی و شیرین هست که پس از مصرف آنها جایگاه فعالیت ویتامین سی در بدن پر میشود،بنابراین به نسبت قدرت کارایی ویتامین سی نیز کمتر میشود.
1. آسپیرین و داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) : مصرف آسپیرین و داروهای ضدالتهابی ممکن است باعث کاهش جذب ویتامین C در بدن شود.
2. استامینوفن : استامینوفن نیز میتواند تأثیر منفی بر جذب ویتامین C داشته باشد.
3. آنتیاسیدهای حاوی آلومینیوم مانند Maalox و Gaviscon : این داروها نیز ممکن است باعث کاهش جذب ویتامین C شوند.
4. باربیتوراتها : داروهایی مانند فنوباربیتال، پنتوباربیتال و سکونوباربیتال نیز میتوانند تأثیر منفی بر ویتامین C داشته باشد.