رژیم خام گیاه خواری
در این مقاله قصد داریم در مورد رژیم خام گیاه خواری بیشتر توضیح بدیم و سوالات ذهنی شما را در این مورد تا حد امکان برطرف کنیم.
.
.
.
رژیم خام گیاه خواری چیست ؟
رژیم خام گیاهخواری، یک رژیم غذایی است که بیشترین مقدار غذای مصرفی آن از مواد خام و گیاهی میآید.
این رژیم بر ایدهٔ افرادی استوار است که معتقدند مصرف غذاهای خام میتواند بهبود سلامتی، انرژی و متعادل کردن وزن را تسریع کند. میوهها، سبزیجات، آجیل، و گیاهان نیاز اصلی این رژیم هستند.
رژیم خام گیاه خواری ممکن است باعث ارتقاء سطح ویتامینها و مواد معدنی در بدن شود، اما نیاز به دقت در برنامهریزی تغذیه دارد تا نقصان مواد غذایی حاصل از حرارت پردازش نشود.یعنی وقتی مواد غذایی حرارت نمی بینند ممکن است در میزان جذب آنها تغییراتی ایجاد شود که باید به این موضوع دقت کرد.
رژیم خام گیاه خواری به عنوان یک روش غذایی، موضوعی است که تا حد زیادی توسط افراد باورپذیری دارد، اما پایه علمی قطعی و کامل برای اثبات مزایا و معایب آن هنوز کاملاً مشخص نشده است. برخی از تحقیقات و مطالعات نشان دادهاند که مصرف میوهها، سبزیجات، و آجیل خام میتواند به سلامتی افراد کمک کند، اما نکات مثبت و منفی آن همچنان موضوع بحرانی است.
فواید رژیم خام گیاه خواری چیست ؟
- تأمین بازماندگان مواد معدنی و ویتامینها : مصرف میوهها، سبزیجات و آجیل خام در رژیم خام گیاه خواری ممکن است به تأمین بهتر ویتامینها و مواد معدنی در بدن کمک کند.
- کاهش خطر برخی بیماریها : برخی افراد معتقدند که رژیم خام گیاه خواری میتواند خطر بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی و سرطان را کاهش دهد.
- کنترل وزن : این رژیم ممکن است باعث کاهش وزن یا حفظ وزن سالم شود، زیرا غذاهای خام معمولاً دارای کمترین میزان چربی و کالری هستند.
- افزایش انرژی : برخی افراد ادعا میکنند که مصرف غذاهای خام میتواند سطح انرژی و فعالیتهای روزانه را افزایش دهد.
- بهبود سلامت پوست : غذاهای خام غنی از آب و آنتیاکسیدانها هستند که ممکن است به بهبود سلامت پوست کمک کنند.
عوارض رژیم خام گیاه خواری چیست ؟
رژیم خام گیاه خواری با وجود مزایایی که ممکن است داشته باشد، دارای معایب و مضراتی نیز میباشد.
- نقصان در تأمین مواد غذایی : این رژیم ممکن است باعث نقصان در تأمین برخی از مواد غذایی از جمله پروتئین، ویتامین B12، آهن، و کلسیم شود.که مشکلات سلامتی از جمله کم خونب به دنبال داشته و منجر به عضله سوزی خواهد شد.
- مشکلات گوارشی : مصرف غذاهای خام ممکن است برخی افراد را با مشکلات گوارشی مواجه کند، از جمله مشکلات معده و روده.
- محدودیت در انتخاب غذاها : افراد ممکن است در انتخاب غذاها محدود شوند و برخی از مواد غذایی خام را نتوانند مصرف کنند.
- سختی در تهیه غذا : آمادهسازی غذاهای خام ممکن است زمانبر و دشوار باشد، که برخی افراد را از پیگیری این رژیم منصرف میکند.
- احتمال افت کیفیت تغذیه : به دلیل عدم پردازش حرارتی برخی از مواد غذایی، افت کیفیت تغذیه و قابلیت هضم آنها ممکن است اتفاق بیفتد.
یک نمونه رژیم خام گیاه خواری :
صبح:
- یک عدد موز یا ۶ عدد توت فرنگی
- یک لیوان آب لیموترش
ناهار:
- سالاد خام با ریحان، خیار، گوجه، و مواد غذایی مثل جلبک ها (میوهها و سبزیجات مورد علاقه خود را اضافه کنید)
- یک دسته بزرگ از آجیلهای خام (مانند بادام، گردو، و بادام زمینی)
شام:
- خوراک سبزیجات خام (مثل اسفناج، کاهو، کرفس) با افزودن آووکادو و نارگیل ریز شده
- یک لیوان آب نارنج
میانوعده:
- میوههای تازه یا یک عدد موز
نکات:
- مطمئن شوید که مصرف کافی آب دارید.
- از تنوع در انتخاب میوهها و سبزیجات بهره ببرید تا از مواد مغذی مختلف استفاده کنید.
- اگر نیاز به پروتئین بیشتر دارید، میتوانید مقداری از آجیلها را با انواع کم چرب گیاهی یا لوبیا سبز ترکیب کنید.
- در کل ما به هیچ کس انجام این رژیم غذایی را توصیه نمیکنیم و فقط نمونه های احتمالی را گفتیم.اگر قصد انجام این رژیم را دارید میتوانید با پزشک تغذیه خود مشورت کنید.
رژیم هام گیاه خواری برای چه افرادی ممنوعیت دارد ؟
رژیم خام گیاه خواری ممکن است برای برخی افراد مناسب نباشد و یا نقصانات خاصی به همراه داشته باشد. موارد زیر نشاندهنده افرادی هستند که ممکن است برای آنها رژیم خام گیاه خواری مناسب نباشد:
- افراد با نیاز زیاد به پروتئین : افرادی که به دلیل ورزش شدید، بیماریهای خاص یا دیگر عوامل نیاز زیادی به پروتئین دارند، رژیم خام گیاهخواری ممکن است نتواند نیازهای آنها را تأمین کند.
- افراد با مشکلات گوارشی : افرادی که مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریکپذیر (IBS) یا بیماری کلیوی دارند، ممکن است با مصرف مقدار زیادی مواد خام مشکلات بیشتری داشته باشند.
- افراد با نیازهای ویتامین B12 بالا : افرادی که به دلیل ویژگیهای فردی یا سبک زندگی به ویتامین B12 نیاز بیشتری دارند (مثل بارداری یا کودکان رشد سریع)، رژیم خام گیاهخواری ممکن است نتواند این نیازها را تأمین کند.
- افراد با نیاز زیاد به کلسیم : افرادی که به دلیل سن، جنسیت یا وضعیت فیزیولوژیک نیاز زیاد به کلسیم دارند (مثل زنان باردار یا شیرده)، رژیم خام گیاهخواری ممکن است مشکلات کلسیمی ایجاد کند.
مهمترین عارضه رژیم خام گیاه خواری از نظر سایت مستر رژیم :
مهمترین عارضه رژیم خام گیاه خواری از نظر ما مشکلات بسیار خطرناکی است که میتواند در لوله گوارش مثلا روده ایجاد کند.
مهمترین آنها نشتی روده و یا آسیب به دیواره های سلولی روده هست که میتواند منجر به مشکلات ایمنی و بیماری های خود ایمنی شود.
و البته در آینده نشتی مغز را به دنبال خواهد داشت و طبعا اختلالات ذهنی و روانی نیز خواهیم داشت.
آکادمی مستررژیم هیچ گونه توصیه ای برای این رژیم ندارد.