پروفایل
منوی دسته بندی همه مقالات

کربوهیدرات

 

Types of Carbohydrates

Carbohydrates are essential macronutrients that provide energy to the body. They can be classified into three main types: monosaccharides, disaccharides, and polysaccharides. Monosaccharides are simple sugars, such as glucose and fructose, while disaccharides consist of two monosaccharide units, like sucrose and lactose. Polysaccharides, on the other hand, are complex carbohydrates formed by multiple monosaccharide units, such as starch and cellulose. Understanding the different types of carbohydrates is crucial for maintaining a balanced diet.

کربوهیدرات :

در بین مواد مغذی یعنی پروتئین ها چربی ها و کربوهیدرات ها، کربوهیدرات ها از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار هستند

به خصوص از این نظر که کربوهیدرات ها در حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ سال اخیر خیلی زیاد تر وارد مواد غذایی ما شده اند و در این خصوص از زمانی که کارخانجات شروع به ساخت مواد غذایی آماده مثل کیک و شیرینی هایی که به عنوان تنقلات هم در داخل مغازه ها وجود دارند بسیار زیاد شده است.

 

اما امروزه صحبت ها بسیار بر روی این ماده زیاد شده که آیا این ماده غذایی واقعاً یک ماده غذایی ضروری هست برای بدنمان یا خیر که البته ما در اینجا در مورد ساختار کربوهیدرات ها با همدیگر صحبت خواهیم کرد و در قسمت های دیگه در مورد اینکه آیا کربوهیدرات واقعاً برای بدن ما ضروری هست یا نه صحبت می کنیم.

کربوهیدرات ها در :

  • میوه ها
  • آبمیوه ها
  • شیر
  • ماست
  • حبوبات
  • ماکارونی
  • نان
  • برنج
  • غلات
  • سیب زمینی
  • لوبیا
  • سبزیجات

و شیرینی ها یافت می شود و کلی مواد غذایی دیگر ؛ که تمامی این ها به ذرات کوچکتری به نام قند تبدیل می شوند.
که البته این قندهای حاصل از کربوهیدرات ها به چند دسته تقسیم می شوند که تمام این قندها در نهایت باید به گلوکز تبدیل شوند و وارد جریان خون می شوند که به این صورت هست که ما در داخل خون خود حدود ۵ گرم گلوکز داریم به ارزش ۲۰ کالری که در آنجا مورد استفاده قرار می گیرند.

دسته بندی قند ها:
۱.تک قندی:گلوکز،گالاکتوز،فروکتوز
۲.دوقندی ها:
_مالتوز(گلوکز+گلوکز)قند جو یا قند سمنو که زیاد شیرین نیست.
_لاکتوز(گلوکز+گالاکتوز)قند شیر
_ساکارز(گلوکز+فروکتوز)شکر،عسل،قند و… که شیرین هستند.
با توجه به دسته بندی بالا می توانید این نتیجه را بگیرید که بین اینها ساکاروز شیرین است که به خاطر وجود فروکتوز در آن هست یعنی مالتوز و لاکتوز چون در داخل مواد سازنده‌اش فروکتوز وجود ندارد شیرین نیست اما ساکاروز به خاطر وجود فروکتوز در آن یک ماده غذایی شیرین هست پس نتیجه می گیریم که فروکتوز عامل شیرینی مواد غذایی هست و هر ماده‌ای که فروکتوز داشته باشد شیرین است.
۳.چند قندی ها:
_نشاسته(بزنج،نان،ماکارونی،کیک و شیرینی و …)
_گلیکژنو(شکل ذخیره شونده قند در بدن)

_فیبر(سالاد،سبزیجات،پوست میوه ها و دانه هاو…)

 

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

misterdiet.ir وب‌سایت
مدیر سایت : امیرحسین سلگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا صبرکنید...